Terapi i Jönköping


Den typ av terapi jag praktiserar i Jönköping är gestaltterapi. Det är en humanistisk och existentiell terapiform. Utöver det så kan jag använda mig av KBT metoder beroende på vilket behov som finns. Terapin har sin utgångspunkt i ändringens paradox. Det innebär att ändring sker när du blir mer av det du redan är. Verklig ändring sker alltså inte när du försöker bli eller vara nån annan än vad du är. Som terapeut vill jag stötta och uppmuntra dig till att bli mer av dig själv. Under terapin har vi uppmärksamhet på hela människan, kropp, tankar och känslor med utgångspunkt i att människan själv har ansvar för sina val och handlingar.

Terapi med ursprung i gestaltpsykologin

Gestaltterapin har sitt ursprung i gestaltpsykologin. Terapin fann att människor har ett behov av att skapa kompletta erfarenheter och därför själva lägger till det som fattas. Terapin har också rötter i existentialismens tankar om människans frihet och ansvar för att göra sina egna val. Gestaltpsykologin utvecklades av bland annat Laura och Fritz Perls under 1940 talet. Terapin kom till Sverige i mitten på 1970-talet och har sedan dess använts på många sätt och inom många olika områden. Ordet gestalt står för helhet, holismen och den humanistiska människosynen är grunden i gestaltterapin.  Under vår terapi lär du känna hur du gör för att vara den du är idag och hur du gör för att må som du gör. Den nya medvetenheten och insikten ger dig möjligheter att ta andra val i livet.

 

Boka tid för terapi i Jönköping

Har du några frågor eller funderingar om terapi så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Förutom individuell terapi i Jönköping erbjuder vi även parterapi.  Mottagningen finns på Kungsängsvägen 27,  Huskvarna.

Boka terapi online här
Telefon: 0703-804779
E-post: info@idialog.se