Terapi mot Ångest


Ångest är egentligen en naturlig överlevnadsreaktion när man blir rädd. Kroppen gör sig redo att hantera något som man upplever som farligt. Man känner sig både orolig och rädd vilket också kan ge fysiska besvär. Vi får nog alla ångest ibland vilket upplevs som obehagligt och skrämmande. Det är dock inte farligt och det brukar gå över av sig själv efter en liten stund för de allra flesta. Vissa kan dock ha ångest under en längre tid eller återkommande problem och bör då sök hjälp. Du bör också söka hjälp om du ofta får panikattacker.

Få hjälp med ångest i Jönköping

Bor du i Jönköping med omnejd och ofta lider av ångest så kontakta Idialog. Vi kan genom terapi (Existentiell samtalsterapi  och KBT) hjälpa dig att både hantera din ångest och finna orsakerna till den.

Hur känns det när man har ångest?

Har du ångest får du känslor av stark oro och rädsla. Det kan även kännas i kroppen i form av att hjärtat slår hårdare och fortare än vanligt. Din andning är snabbare än normalt och det kan kännas som att du har svårt att andas och du kan bli yr. Du kan även få ont i magen och/eller ett tryck över bröstet.

Panikattacker

Om man plötsligt får riktigt stark ångest så kan det vara en panikattack eller panikångest. Man kan då bli yr och svimfärdig, må illa och vilja kräkas, känna ett starkt tryck över bröstet och ha svårt att andas. Det känns väldigt obehagligt att känna panikångest, men det är inte farligt och går över av sig själv.

Hur kan det påverka livet?

Känner man ofta ångest så kan det påverka ens liv på flera sätt. Man kan vara stressad, irriterad, orolig och få problem med sömnen. Det kan också påverka relationen till nära och kära. Många försöker lindra ångesten med hjälp av alkohol eller droger vilket i slutändan kan göra att det istället förvärras. Det finns också en risk för att utveckla ett beroende. Det är därför viktigt att man söker professionell hjälp istället.

Terapi för personer med ångest i Jönköping

Olika former av terapi kan hjälpa dig som ofta lider av ångest. Via terapi kan man lära sig metoder för att hantera sin ångest och därför få ett bättre mående. Idialog erbjuder terapi i Jönköping för dig som lider av ångest. Vi hjälper dig att hantera ångesten och försöker hitta orsakerna till den.

Idialog har mottagning på Kungsängsvägen 27 Huskvarna.
Fri parkering i området.

Mobil: 0703-804779
E-post: info@idialog.se

 

Läs mer om ångest här

Olika typer av ångest